NEWS RO

Anna Cazacu a devenit premianta campionatului „X-Man România 2019”

image

Sâmbătă, 1 iunie, la Oradea, România, a avut loc cel de-al zecelea Campionat Internațional de triatlon „X-Man România 2019”. La acesta au participat sportivi profesioniști și amatori din România și din străinătate, inclusiv Republica Moldova. Participanții au depășit una dintre cele două distanțe la alegere: distanța lungă (3800 m de înot, 180 km de ciclism și 42,5 km de alergare) și o jumătate de distanță (1900 m de înot, 96 km de ciclism, 21 km de alergare).

Sportiva noastră, Ana Cazacu, a înregistrat rezultate foarte bune. Dânsa a reușit să depășească distanța lungă a campionatului în 14 ore 19 minute și 11,64 secunde, plasându-se pe locul 2 în categoria de vârstă 18-29 ani.
image
După cursă, Anna și-a împărtășit impresiile cu prietenii în rețelele de socializare: „Scriu acest post și îmi vine să plâng, când îmi amintesc de dificultățile pe care a trebuit să le depășesc. Cea mai dificilă luptă a fost lupta cu mine însămi. Probele acestui triatlon m-au ajutat să înțeleg că sunt mult mai puternică decât credeam și că niciodată nu trebuie să renunț.”

Anna Cazacu este ambasadorul Federației de Triatlon din Republica Moldova. De asemenea, ea este prima femeie din țara noastră, care a reușit să depășească de două ori distanța totală a triatlonului și să obțină titlul de „Ironman”. În anul 2018, la Campionatul internațional de triatlon din Tallinn, dânsa a depășit distanța completă în 12:47:27, ocupând locul al doilea în categoria sa de vârstă.

Anna nu se oprește la realizările obținute și continuă să-și caute noi provocări. În luna august a acestui an, sportiva va participa la o super-provocare: 5 distanțe de triatlon complet în 5 zile!

Echipa noastră îi dorește Anei multe forțe și victorie.

Ana, noi știm că vei reuși!