NEWS RO

SPORTIV DIN MOLDOVA PENTRU PRIMA DATĂ LA CAMPIONATUL MONDIAL DE TRIATLON


Pe 22 august cei mai buni sportivi din lume au decis soarta medaliilor în clasamentul mondial pe distanță lungă de triatlon. În orașul Samorin (Slovakia) sportivii au avut de înotat 2km, urmate de 80km pe bicicletă și 18km de alergare. Pentru cel mai bun triatlet din Moldova această competiție a fost prima competiție de cel mai înalt nivel la care a participat. Până acum el a participat la Campionatul Mondial de Duatlon, însă nivelul e incomparabil, menționează Andrei.

Problemele au început încă de la start, vântul puternic pe timp de proba de înot au schimbat complet tactica propusă pentru cursă, spune Andrei. Valurile mari de apă au forțat sportivul în loc să fie concentrat pe rezultat, să se gândească cum să supraviețuiască. Ca urmare Andrei a finalizat proba de înot cu 11 minute în spate după liderul cursei.

Mai departe, potrivit lui Andrei, nu mai era nimic decât să dea tot ce a putut. A parcurs etapa de bicicletă într-o oră, 57 de minute și 26 de secunde, iar cursa de alergare în 9 minute și 11 secunde. Timpul total de 3 ore, 48 de minute și 31 de secunde, ținând cont de trecerea zonelor de tranzit, l-a clasat pe locul 27 dintre 33 de sportivi.

După cum spune Andrei Vrabii ”Planurile erau alte, însă momentele neprevăzute nu au permis să le îndeplinesc”. În pofida acestui fapt, sportivul nostru consideră această participare alături de elita triatlonului mondial - o experiență de neprețuit care va contribuii semnificativ în continuare la pregătire. Andrei Vrabii participă la competițiile de triatlon doar de 4 ani, iar după cum menționează, numeroasele titluri și podiumuri cucerite la competițiile de triatlon în Moldova, România și alte țări, nu ar fi posibile fără suportul Federației Naționale de Triatlon, comunității sportive din Moldova, dar și Clubului Sportiv Unstoppable pe care îl reprezintă. Andrei, de asemenea, este foarte recunoscător pentru tot suportul acordat de compania Zbor.md, care îl susține de la debutul său în triatlon până în prezent, sprijinindu-l chiar și pe timpuri grele de pandemie.