NEWS RO

Caracteristici ale antrenamentelor de ciclism pentru Triatlon

Salutare! Sunt Roman Bilețchii, triatlet și ambasadorul brandului OM. Acest articol este al doilea din seria de articole destinate pregătirilor pentru triatlon , acum veți afla câteva sfaturi valoroase pentru antrenamentele de ciclism în pregătirea pentru competițiile de triatlon.
Caracteristici ale antrenamentelor de ciclism
Ciclismul reprezintă a doua etapă a triatlonului și poate ocupa o parte semnificativă a competiției. Scopul principal al antrenamentelor de ciclism este dezvoltarea rezistenței aerobe, a puterii și a forței în picioare. În timpul antrenamentelor pe bicicletă, este important să acorzi atenție selecției corecte a dimensiunii cadrului bicicletei, ajustării poziției sportivului și tehnicii corecte de pedalare. De asemenea, este important să iei în considerare condițiile în care vor avea loc competițiile și să te antrenezi pe distanțe și trasee similare.
  • Una dintre metodele de antrenament este - de lungă durată în zona de puls 2 (60-70% din pulsul maxim). Această metodă implică parcurgerea de distanțe lungi la o viteză constantă. De exemplu, antrenamentul poate începe cu o distanță de 30-40 de kilometri la o viteză moderată în zona de puls 2 și poate crește treptat până la 80-100 de kilometri la o viteză mai mare în zona de puls 3. Această metodă ajută la dezvoltarea rezistenței și îmbunătățirea tehnicii de conducere a bicicletei, precum și a condusului în grup.

  • O altă metodă este antrenamentul intervalelor intensive. Această metodă implică pedalarea la viteză maximă în intervale scurte de timp, cu perioade de odihnă între ele. De exemplu, antrenamentul poate consta în 8-10 serii de pedalare la viteză maximă timp de 30 de secunde, cu pauze de 1 minut între ele. Această metodă ajută la dezvoltarea puterii și forței în picioare și îmbunătățirea consumului maxim de oxigen al mușchilor.

Este important să structurați corect antrenamentele pentru a evita supraantrenamentul și accidentările.
Cu aceste sfaturi pentru antrenamentul de ciclism încheiem acest articol. În următorul articol, vom explora antrenamentele de alergare, un aspect esențial al pregătirii tale. Descoperă metodele și tehnici pentru a-ți îmbunătăți rezistența și viteza pe parcursul alergărilor. Fii cu ochii pe noi și continuă să urmărești articolele noastre, deoarece te așteaptă informații valoroase pentru a-ți atinge potențialul maxim în competițiile de triatlon. Pregătește-te să depășești limitele și să atingi performanțe remarcabile.
Abonează-te pentru a nu rata niciunul din articolele viitoare.
https://www.facebook.com/ftrm.md