NEWS RO

Femeia de oțel nu are limite: Ana Cazacu s-a întors din România cu noi realizări

imageFrumoși mai sunt moldovenii noștri, mai ales cei care ne duc faima departe, peste hotarele țării. Iar în această listă cu siguranță poate fi inclusă și Ana Cazacu cea care tocmai s-a întors acasă cu noi realizări. După ce s-a învrednicit să obțină titlul de „Ironman”, de la Campionat Internațional de triatlon „X-Man România 2019” a venit cu un alt premiu.

Ana Cazacu, tânără studentă de doar 24 de ani este exemplul demn al unui stil de viață sănătos. De mică nu a practicat sportul, iar dragostea față de activitățile sportive s-a înfiripat acum patru ani. A fost de ajuns să întâlnească omul potrivit la locul potrivit.

„S-a întâmplat pe neașteptate pentru mine, fiindcă eu eram o persoană care nu a făcut sport în viața ei, de loc practic, jucam doar fotbal cu băieții, din când în când”.

Concursurile presupun o pregătire fizică serioasă, astfel Ana petrece ore în șir la antrenamente şi urmează un regim alimentar pe măsură, iar toate eforturile au făcut ca sportul să devină pentru ea o a doua răsuflare.

„Făcând sport, deseori și eu am simțit și alți prieteni de -ai mei sportivi, că atunci când alergi, sau când mergi cu bicicleta sau chiar și când înoți, atunci chiar și creierul este mai senin.”

A început cu alergatul, apoi cu înotul iar pe final s-a împrietenit și cu bicicleta și nu la distanțe mici ci 3800 de metri înot, 180 de km pe bicicletă şi 42 de kilometri în alergare. Iar această prietenie i-a adus și titlul de „Ironman”. Recent a făcut față și celui mai dur Campionat Internațional de triatlon „X-Man România 2019”.

„A fost cred că cea mai grea competiție din viața mea, chiar de data aceasta nu a fost ca de obicei să primesc plăcere, dar a fost un chin destul de mare.”

Sportiva participă an de an la competițiile naționale și internaționale, unde adună nu doar trofee, dar și amintiri de neuitat.