NEWS RO
Kids National Cup

IuteCredit a devenit sponsor general al Europe Triatlon Junior Cup Chișinău 2022

IuteCredit continuă să susțină performanța, atât în domeniul împrumuturilor rapide, comode și sigure, cât și în cel al sportului. Astfel, IuteCredit Moldova  va fi sponsorul general al Europe Triathlon Junior Cup, eveniment internațional organizat în premieră în Chișinău, pe 6-7 august 2022, de Federația de Triatlon din Republica Moldova și compania Simpals. 

„Sunt ferm convins că reprezentanții mediului de afaceri trebuie să se implice în viața cotidiană a întregii societăți. Din acest motiv, noi, IuteCredit Moldova, sprijinim în permanență organizarea unor evenimente importante din diverse domenii. De această dată, am luat decizia de a susține financiar o competiție sportivă de amploare, desfășurată pentru prima dată în Republica Moldova, și ne bucurăm că putem face acest lucru. Este vorba despre Europe Triathlon Junior Cup, la care se vor reuni cei mai buni tineri care practică triatlonul din mai multe țări europene, iar Chișinăul îi va găzdui în premieră în acest context”, a declarat CEO IuteCredit Moldova, Lilian Guzun. 

Susținerea financiară a Europe Triathlon Junior Cup este una dintre acțiunile de responsabilitate socială ale Organizației de Creditare Nebancară IuteCredit Moldova. Pe parcursul activității sale, IuteCredit Moldova a sprijinit mai multe astfel de evenimente importante pentru comunitatea locală. Printre acestea se numără campania de educație financiară „Generația Inteligenței Financiare”, care se desfășoară și în prezent, fiind lansată în 2019. În curând,  10 videouri explicative din seria „Cunoaște sensul banului cu Emily” vor fi disponibile în limbaj mimico-gestual și în limba rusă. De asemenea, va fi digitalizat un nou program educațional.  Este vorba despre „Spiritul antreprenorial”, predat elevilor din clasa a VI-a în cadrul disciplinei opționale „Educație economică și antreprenorială”. Se întâmplă după ce IuteCredit a susținut financiar, anul trecut, digitalizarea cursului liceal  „Finanțele mele”, precum și producerea celor 10 videouri explicative „Cunoaște sensul banului cu Emily” în limba română. În rezultat, și mai mulți elevi din Republica Moldova vor avea acces la programele online de educație financiară.


De-a lungul anilor, IuteCredit Moldova a fost alături și de Misiunea Socială „Diaconia”, oferind ajutoare mai multor vârstnici și altor oameni care au avut nevoie de acestea. Printre campaniile sociale desfășurate de Misiunea „Diaconia” cu susținerea IuteCredit Moldova se numără: „Masa bucuriei”, organizată în ajunul sărbătorilor pascale, cel mai mare proiect național de sprijinire a oamenilor nevoiași, precum și „Bunicilor, stați acasă!”. Cea din urmă campanie a fost lansată la începutul pandemiei de COVID-19, când oamenii în etate din țara noastră aveau interdicția de a ieși din casă pentru a evita infectarea cu noul tip de coronavirus. În aceste condiții, angajații IuteCredit Moldova i-au asigurat pe bunicii din zonele vulnerabile cu mărfuri de strictă necesitate (produse alimentare, de igienă, articole sanitare).În anul 2020, în plină pandemie de coronavirus, IuteCredit a achitat în bugetul statului, în avans cu șase luni, taxe și impozite în valoare de nouă milioane lei pentru că a decis că o astfel de perioadă de criză fără precedent poate fi depășită doar cu responsabilitate, maturitate și solidarizarea tuturor. De asemenea, în vederea depășirii crizei sanitare, IuteCredit Moldova a susținut financiar Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”.
Totodată, în acest an, IuteCredit Europe a oferit sprijin Ucrainei, virând 100 de mii de euro în contul Băncii Naționale din Kiev pentru a sprijini lupta pentru libertate a cetățenilor acestei țări. În același timp, mai mulți angajați ai IuteCredit Moldova au devenit voluntari și au participat la campaniile inițiate în susținerea ucrainenilor care s-au refugiat în țara noastră după 24 februarie 2022.  


O decizie de responsabilitate socială a IuteCredit este și aplicația sa mobilă MyIute. Prin lansarea acestei aplicații, IuteCredit a hotărât să contribuie la protejarea mediului înconjurător. Asta pentru că angajații companiei și clienții IuteCredit optează pentru soluții digitale și se conduc de principiul că dacă tipărim mai puțin, avem o planetă mai verde. Aplicația MyIute îi permite fiecărui utilizator să-și gestioneze creditul la distanță prin înlocuirea câtorva etape obligatorii pe care trebuia să le parcurgă anterior o persoană în procesul de solicitare a unui credit, cum ar fi:
  1. prezența în filială
  2. folosirea hârtiei
  3. semnarea contractului
La aproximativ doi ani de la data lansării, aplicația MyIute este folosită de peste 100 de mii de oameni.  


Despre IuteCredit 
IuteCredit– înființată în 2008 – este una dintre cele mai importante companii europene, fiind specializată în finanțarea persoanelor fizice. Grupul oferă credite de consum prin intermediul filialelor sale. În prezent, IuteCredit deservește clienți din Moldova, Albania, Macedonia de Nord, Bulgaria, precum și din Bosnia și Herțegovina. Produsele IuteCredit sunt credite de consum negarantate, cu scadențe între o lună și 48 de luni, și credite garantate cu gaj auto, cu scadențe de până la 72 de luni. Compania operează propria rețea de bancomate, care sunt utilizate prin intermediul aplicației mobile MyIute. Misiunea IuteCredit este de a crea o experiență extraordinară în domeniul creditelor de consum, depășind așteptările clienților.
www.iutecredit.com
Reamintim, evenimentul va avea loc în data de 07 august în parcul La Izvor, toți doritorii de a participa se pot înregistra aici!