NEWS RO

BMW - Partenerul General al Campionatului de Triatlon , prezintă mai multe noutăți din gama X în 2023

BMW prezintă mai multe noutăți din gama X în 2023!
În anul 2023, concernul BMW AG prezintă mai multe noutăți din gama sa de automobile X.
Modelele BMW X dispun de o gamă de tehnologie de top, care permit totul, de la planificarea călătoriei până la actualizări în timpul deplasării. Afișajele head-up full-color și compatibilitatea standard Apple CarPlay™ și Android Auto™ oferă confort și conexiune la viață pe parcursul călătoriei.
BMW X dispun de suspensie pneumatică pe 2 axe pentru o deplasare ușoară și comenzi climatice multi-zone în față și spate. Un interior spațios înseamnă mai mult spațiu pentru pasageri – și, desigur, mult spațiu pentru bagaje și lucruri personale.
Sistemul inteligent de tracțiune integrală xDrive– disponibil pe toate modelele BMW X – îmbunătățește tracțiunea în condiții de alunecare și redistribuie automat puterea atunci când detectează alunecarea roților.
Noul BMW X1 și primul BMW iX1: plăcerea de a conduce și versatilitatea modernă
Modelul de intrare în lumea BMW X este acum mai atrăgător ca niciodată. La cea de-a treia generație de modele, noul BMW X1 se mândrește cu un design mai proeminent, spațialitate superioară, digitalizare avansată și, pentru prima dată, un sistem de propulsie complet electric. Între timp, la noul BMW iX1, plăcerea de a conduce accesibilă instantaneu și versatilitatea modernă sunt îmbinate cu mobilitatea locală fără emisii. Un nou sistem de control/operare cu BMW Operating System 8 și BMW Curved Display plus o selecție mult mai largă de sisteme automate de conducere și parcare contribuie, de asemenea, la definirea caracterului prospectiv al acestui Sports Activity Vehicle (SAV) pentru segmentul compact premium.
A treia generaţie BMW X1 prezintă un design robust și elegant în același timp precum şi inovaţiile digitale de ultimă oră. Disponibil pentru prima dată cu un sistem de propulsie electric, BMW iX1 xDrive30 este pregătit să ofere o autonomie electrică de 414-438 km (Ciclu WLTP).
Design-ul progresiv al interiorului și atmosfera sofisticată, precum și selecția mult mai largă de echipamente standard în comparație cu modelul anterior, servesc la sublinierea caracterului său premium profund încorporat.
Cei mai puternici reprezentanţi cu motoare pe benzină şi diesel ai noului BMW X1 întruchipează transferul tracţiunii către toate cele patru roţi - după cum este necesar, în orice moment - în forma sa originală. Tehnologia mild-hybrid de 48 V oferă acestor modele un plus de impuls electric, care optimizează eficienţa şi, cel mai important, asigură livrarea optimă a puterii.
Primul BMW XM: Un motor cu ardere internă, un motor electric, trei moduri de funcționare, patru roți conduse
În 2023 BMW ne aduce prima sa mașină de înaltă performanță cu sistem de propulsie electrificat. Un sistem hibrid plug-in care cuprinde un motor V8 pe benzină și un motor electric excepțional de puternic oferă BMW XM cu pricepere dinamică captivantă.
Noul sistem de propulsie M HYBRID, un design extravagant și atmosfera de lux progresivă din interiorul BMW XM se unesc pentru a crea o interpretare proaspătă a conceptului Sports Activity Vehicle (SAV) pentru segmentul de înaltă performanță.
Design-ul exterior al BMW XM este o declarație de exclusivitate, prezență și performanță. Proporțiile unui SAV modern, contururile puternice, o siluetă întinsă dinamic, indiciile de design tipice M, o interpretare reelaborată a aspectului frontal creat pentru modelele din segmentul de lux ale BMW și o serie de accente distinctive conferă lui XM o aură extravertită singulară.
Interacțiunea gestionată inteligent între motoare oferă o experiență de performanță bine rezolvată, demnă de insigna M în toate situațiile de conducere. Este definit de o acumulare imensă de putere care începe instantaneu și este susținută pe toată gama de turații. BMW XM sprintează de la 0 la 100 km/h (62 mph) în 4,3 secunde, însoțit de o coloană sonoră încărcată de energie, de o atracție emoțională rar, pentru o unitate cu opt cilindri.
Noul BMW X5: faruri subțiri, grila emblematică BMW iluminată.
Includerea elementelor de design xLine, ca echipare standard, oferă BMW X5 prezenţă şi robusteţe vizuală crescute. Partea frontală este modelată de interpretarea proaspătă a farurilor distinctive şi a grilei BMW. Acum, noile blocuri optice au un contur mai subţire cu 35 de milimetri. Elementele pentru lumini de zi în formă de săgeată sunt orientate spre exterior şi servesc ca şi semnalizatoare. Farurile LED Matrix cu control adaptiv şi faza lungă BMW Selective Beam cu efect antiorbire, plus luminile M Shadowline, sunt incluse în lista de opţiuni.
Grila BMW Iconic Glow este oferită acum ca opţiune pentru variantele cu motorizare cu şase cilindri ale noului BMW X5, iar iluminarea sa în cascadă creează un efect spectaculos. Air Curtains verticale şi priza de aer inferioară, completate cu detalii decorative din crom cu efect perlat şi deschideri triunghiulare în zonele exterioare, contribuie, de asemenea, la o prezenţă modernă.
Design-ul actualizat al BMW X5 cuprinde şi Air Breathers nou proiectate în aripile din faţă, iar pachetul standard include ornamentele Exterior Line şi şinele de acoperiş în Satin Aluminium. Elementele sculpturale de ghidare a luminii cu fibră optică pentru stopuri şi noile lumini de frână au acum un contur foarte atractiv. Forma L cunoscută de la alte modele BMW este reflectată pe orizontală, creând un motiv X iluminat constant în cadrul stopurilor.
Noul BMW X6: pachet M Sport disponibil acum standard
Noul BMW X6 are blocuri optice subţiri, cu lumini de zi în formă de săgeată, la fel ca noul BMW X5. Ca şi până acum, grila BMW Iconic Glow este oferită ca opţiune pentru modelele cu motorizare cu şase cilindri. Caracterul dinamic al noului BMW X6 este evidenţiat şi mai intens prin pachetul M Sport disponibil standard. Aici, un rol-cheie îl joacă semnătura frontală octogonală de sub grila BMW, cu deschiderile laterale şi utilizarea generoasă a suprafeţelor negre. În plus, sculptura tridimensională a spoilerului din faţă subliniază lăţimea şi statura robustă ale maşinii.
Suspensia M adaptivă, care este în echipare standard atât pe gama de top, cât şi pe celelalte variante ale noului BMW X6, asigură o legătură deosebit de fermă cu caroseria. Suspensia pneumatică adaptivă pe două punţi şi pachetul xOffroad sunt oferite ca opţiuni. Modelele din gama de top sunt echipate standard cu Direcţie Activă Integrală. Aceasta este disponibilă opţional pentru toate celelalte modele sau ca parte a suspensiei M Adaptive Professional, care include, de asemenea, un diferenţial M Sport şi un sistem activ de stabilizare a ruliului.
Noile BMW X5 şi BMW X6 pot fi comandate la alegere cu motor pe benzină, cu opt cilindri, un motor pe benzină cu şase cilindri dispuşi în linie, şi un motor diesel cu şase cilindri dispuşi în linie - fiecare din cea mai recentă generaţie de propulsoare. Toate motoarele sunt combinate acum cu noua transmisie Steptronic Sport cu opt trepte, completată cu clapete de schimbare a vitezelor amplasate pe volan. Ele îşi transferă puterea prin sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive.
Pentru a afla în ce configurații și când vor fi disponibile noile modele în Republica Moldova, accesați bmw.md sau autospace.md, pagina web a Importatorului Oficial BMW în Moldova.