• Română
    • Русский
    • English

Sportivii din Moldova au ocupat locuri de frunte la „Xterra Ciprus 2019”

Duminică, 7 aprilie, în Cipru s-a desfășurat competiția de triatlon „Xterra Ciprus 2019”, la care a participat și a ocupat locuri de frunte și un grup de sportivi din Moldova.  

Participanților la competiția „Xterra Ciprus 2019„ li s-au oferit două distanțe la alegere: „Full” sau „Sprint”. Distanta „Full” a constat dintr-o cursă de înot de 1,5 km, 38 km de ciclism pe biciclete MTB și o cursă de alergare de aproximativ 10 km. „Sprint” a constat dintr-o etapă de înot de 750 de metri, o etapă de ciclism de 21,8 km și o etapă de alergare de 5 km.

Primul loc la distanța „Sprint” (categoria de vârstă 45-49 ani) a fost ocupat de către sportivul moldovean Andrei Ivanov. Acesta a depășit distanța în 2 ore 42 minute și 33 secunde.

La distanța „Olympic” (ștafetă mixtă, mixed relay) primul loc a fost ocupat de către echipa noastră de sportivi „TRYTOTRI”. Olga Stamova și Iurie Oliferenco au înregistrat cel mai bun rezultat în categoria lor de vârstă: 4 ore 47 minute și 57 secunde.

Echipa din Moldova „AyLeosha”, formată din sportivii Alexei Terzi și Aygun Mamedova, a câștigat primul loc la distanță „Sprint” (mixed relay). Aygun și-a împărtășit impresiile despre cursă și a spus despre cât de dificilă a fost etapa de ciclism:

 „Aceasta este o cursă fantastică cu cea mai incredibilă etapă de ciclism, care a fost suficientă chiar și pentru distanța „Sprint”, ca să nu mai zic de „Olympic”. Aceasta nu e nici pe departe o cursă off-road, ci o călătorie prin munți, pietre, râuri, o plajă de pietriș și, bineînțeles, de nisip! Această plăcere i-a însoțit pe participanți atât în deal, cât și la vale! Eu personal nu am văzut întregul traseu, dar anume așa impresii mi-au creat spusele celorlalți participanți și câteva fotografii și video-uri din cadrul cursei. Aceștia mi-au mai povestit că pe traseul etapei de ciclism s-au putut bucura de niște priveliști uimitoare! Am înotat în portul de iahturi. Fără iahturi, desigur. Și am alergat pe un off-road relativ plat, nisipos și pietros, pe asfalt, câmp cu iarbă și flori, și totul pe o coastă foarte pitorească.”

Apele albastre ale Mării Mediterane, traseele vulcanice și peisajele magnifice fac din „Xterra Ciprus” unul dintre cele mai interesante locuri din seria de campionate de triatlon „Xterra”, la care participă sportivi profesioniști și amatori din întreaga lume.

Federația de Triatlon din Republica Moldova îi felicită pe toți sportivii, care au reprezentat țara noastră la Campionatul „Xterra Ciprus 2019”. De asemenea, FTRM reamintește despre recrutarea sportivilor, care sunt gata să reprezinte Moldova la campionatul de triatlon „Cross Triathlon Balkan Championship”, care va avea loc pe 9 iunie 2019 în orașul Kragujevac, Serbia. Mai multe informații despre condițiile de participare pot fi găsite aici.