La Chişinău va fi deschisă Federaţia de Triatlon

t1

Bucurie mare pentru amatorii de triatlon de la noi din ţară. Proba olimpică triatlon va avea în curând o federaţie de specialitate la Chişinău şi va fi condusă de Dorin Alexei.

Tritlonul este competiția care în ultimii ani a fost mai puțin practicată de tinerii din Republica Moldova. Acum însă, un grup de sportivi în frunte cu Dorin Alexei vor crea o Federație de Triatlon care are drept scop popularizarea acestui sport.

Cu aceasta ocazie se află în vizită la Chișinău deținătorul Cupei Mondiale și Europene la triatlon, ucraineanul Аndrei Glushenко, care va împărtăși din experiența sa tinerilor care vor să practice tritlonul și care vor pune bazele viitoarei generații.

„Acum totul pornește de la o hârtie goală, dar succesele nu vor întârzâia să apară dacă va exista o temelie bine pusă”, a declarat Andrei Glushenko.

În prezent, singurul triatlonist profesionist din Republica Moldova este Iurie Ostașin. Acesta participă cu regularitate la turneele internaționale. Odată cu crearea federației de profil, Iurie speră ca această probă să se bucure de o popularitate mare în rândul sportivilor din țara noastră.

„Triatlonul în Republica Moldova era practicat dinaintea anilor 90, atunci când sportivii noștri participau cu succes la competițiile din întreaga Uniune Sovietică, însă odată cu destrămarea ei s-a ruinat și triatlonul, iar acum avem ocazia de a relansa această probă”, a declarat Iurie Ostașin.

Proba olimpică de triatlon cuprinde trei discipline: natație pe distanța de 1,5 km, ciclism 40 de km și alergare pe distanța de 10 km.
trm.md